20 Eylül 2022 Salı

Okul beslenme programı oluşturulmalı

Türkiye'de okullarda beslenme programı konusunda ciddi yetersizlikler yaşanıyor. Ekonomik krizin doğurduğu beslenme sorunlarıyla başa çıkabilmek için okul beslenme programlarının oluşturulması gerekiyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın verilerine göre, 2020 yılında 129 bin 422 olan ailesinin yanında bakımı sağlanamayan çocuk sayısı, 2021 yılında 141 bin 275’e yükseldi. Bu çocuklara sosyal ve ekonomik destek veriliyor. Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) hizmetinden yararlanan çocuk sayısı 2022 yılının henüz ilk yarısında 147 bin 456 çocuk oldu. Resmi veriler çocuklarda açık ve gizli beslenme sorununda ciddi artış görüldüğünü gösteriyor. 

Ekonomik kriz koşullarında çocukların gelişim döneminde beslenmelerini desteklenmesi son derece önem taşıyor. Ücretli çalışanların reel gelirlerinde yaşanan aşınma ebeveynlerden birinin düzenli işi olan aileler de içinde olmak üzere çocuklu ailelerin temel besinlere ulaşmada zorluk yaşadığını gösteriyor. Okul beslenme programlarının ivedilikle oluşturulması ve okul çocuklarına besleyici öğle yemeği sağlanmasına yönelik girişimlerin yapılması gerekiyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder